Söndagen den 15:e oktober 2017 kom Världstrumman till Rösaring. Jag hade glädjen att få vara med. En ceremoni i syfte att främja stärkandet av bevarandet av heliga platser på jorden. Moder Jord är en levande varelse, hon behöver förstås som en sådan. Precis som våra egna kroppar består av många olika organ och delar som samverkar, så fungerar också hon. Vatten, jord, vind och elektricitet, magnetism och medvetande fungerar i samverkan – en delikat balans som vi ovetande människor rubbar så mycket vi kan. Precis som våra kroppar klarar många påfrestningar, besegrar invasion av virus och gör sitt bästa för att läka skador och sår så gör också Jorden det. Hon utstår mycket och klarar mycket men inte hur mycket som helst utan att större reaktioner uppstår. Det är dags att lära oss att samverka och samspela med naturen och varandra.